Proiecte de învăţare prin servicii aduse comunității multiculturale

17.04.2019

Proiecte de învăţare prin servicii aduse comunității multiculturale – curs de formare pentru 12 profesori din cele 6 școli partenere care a avut ca scop întărirea legăturilor dintre curriculum şi comunitatea locală în vederea creşterii relevanței și atractivității învăţării pentru toți. Cum anume?

Folosind metoda Service Learning, învățare prin serviciu în folosul comunității, ce presupune combinarea acțiunilor pe care elevii le derulează în folosul comunității cu dezvoltarea competențelor specifice din programele școlare noi de la nivel gimnazial.

Cursul s-a derulat în perioada noiembrie 2018-februarie 2019, timp în care profesorii din școlile incluzive au descoperit cum pot aplica service learning ca abordare a învățării la clasă, în beneficiul comunității multiculturale și cum pot crea cadrul potrivit pentru copii, astfel încât ei să învețe implicându-se în rezolvarea unor probleme serioase ale comunității cum ar fi: capitalul social scăzut, discriminarea, lipsa de speranță într-un viitor bun și construit pe bază de educație și muncă.

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471