Despre tabăra de leadership și cetățenie activă

24.09.2019

În perioada 4-9 august 2019, 120 de elevi ai celor 6 școli partenere – Școala Gimnazială Nr.1 Hotar (BH), Școala Gimnazială Nr.1 Dragu (SJ), Școala Gimnazială „Ioan Alexandru” Sînpaul (CJ), Școala Gimnazială Budacu de Sus (BN), Școala Gimnazială ”Șt. L. Roth” Moșna (SB) și Școala Gimnazială „Aviator Ioan Sava” Alțîna (SB) s-au bucurat de tabăra VIAȚA – Tabăra de leadership și cetățenie activă.
 
Timp de 6 zile, elevii au experimentat activități de educație prin aventură, activități provocatoare dar și distractive, cum ar fi: orientare turistică în natură, curs de frânghii la joasă înălțime, mersul pe cablu, cățărare pe stâncă, săritura de pe platforme, mersul pe frânghii la mare înălțime, ateliere de arts&crafts, jocuri colaborative și interactive, foc de tabără.
Toate activitățile au stimulat și dezvoltat elevilor încrederea în sine și în echipă, curajul, perseverența, integritatea, responsabilitatea, solidaritatea, empatia. Ei și-au întărit prieteniile cu colegii lor de școala și au legat noi prietenii cu elevii din alte școli, au citit împreună și au celebrat seară de seară participantul zilei.
 
La finalul taberei, toți elevii și-au luat angajamentul că vor promova și în familiile și comunitățile lor toate lucrurile învățate  și că vor pune în practică valorile descoperite și exersate în tabără

Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471