Cercul Siguranței – program de educație inclusivă, bazată pe teoria atașamentului

17.04.2019

Cercul Siguranței – program de educație inclusivă, bazată pe teoria atașamentului este programul care vine în sprijinul cadrelor didactice din cele șase școli partenere pentru a înțelege mai bine comportamentele elevilor și cauzele posibile și pentru a învăța cum să le răspundă, astfel încât elevii să se simtă în siguranță și dornici să învețe prin explorare.

 Programul ajută profesorii să schimbe lentila cu care se uită la elevi pentru ca în loc să vadă un comportament problematic învățat (ostil, supărat, agresiv sau izolat) să înțeleagă că acolo este o nevoie relațională neîmplinită: copilul a fost respins constant și și-a dezvoltat anumite tipare de supraviețuire emoțională.

Service Learning sau Proiectul de învățare prin serviciu în folosul comunității este o metodă care facilitează învățarea elevilor implicându-i în rezolvarea unei probleme din comunitatea lor (școală, vecinătate, localitate ș.a.). Sprijiniți de profesori, elevii identifică nevoile comunității, dezbat soluții, se reunesc în jurul unui scop comun și acționează în comunitate. Concomitent, ghidați de profesori, elevii reflectează și își evaluează progresul în învățare.

 Acest proiect este co-finanțat din Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România, finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 Incluziunea înseamnă învățare pentru toți Working together for an inclusive Europe.

Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din Estul și Sudul Europei și statele baltice.

Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@noi-orizonturi.ro

0254 564 471